Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145 и БГ-пътищата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 145 и БГ-пътищата

Бих желал да покоментираме доколко е подходяща Алфа 145 за нашите пътища? Зная, зная, че за тук май само БТР е подходящ, но въпреки това - нека да чуя мнението ви... В Бургас улиците са пълна скръб - и главните и по-малките. Направо сърцето ми се къса, като друсне колата в някой хендек. И си мисля, дали ако не карах нещо немско или японско нямаше да е по-добре - а си я харесвам колата. Затова, ще се радвам ако си кажете мнението по въпроса - разбира се като сравняваме 145-цата с други модели от нейния клас.

Благодаря ви!

Re: Алфа 145 и БГ-пътищата

Ами това разсъждение е много тъпо..Ами в такъв случай всички ще караме лади или москвичи щото цените на чаркулаците по окачването са направо мижави, а не се чупят....Мисля си че окачването е достатъчно добро, а цените са си супер ефтини...КАто искаш карай някоя японка на която веднъж като смениш нещо по окачването и после кредит трябва да връщаш

=====================
    Колега дай без определения за авторите и расъжденията им
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

аз малко по-миролюбиво да се изкажа

начи имам 24к километра със 145 със спортно окачване (от 500км е в кашона и слава богу)

та за това време два предни долни носача - 120лв
      и тва е

е да и два пъти ремонт на картер
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

като последниа пост имам 145 със спортно окачване 40к километра един десен носач и лагер пак дясно глава.
        Алфа 156 1.9JTD 2003

Comment

Ами виж сега каквото и да вземеш все е набутвация. Опела гние но е много здрав от към предница, Форд вобще не коментирам, другите немски горе долу биват ама са скъпи като се счупат а вярвай не са вечни. При японските цените са космически. Тъй че според мен тези сметки са малко криви тъй като и фактора предишен собственик е от значение и затова най добре да караш това което ти е кеф, смяташ ли много все е зле

Comment

145-спортно окачване. За година и половина не съм пипнал нищо по предницата(32 000км). Само веднъж заварявах картер и изправях 2 джанти заради зверска дупка. Кой каквото иска да говори,според мен АЛФИТЕ са със доста здрави предници
            лъчка,лъчка,плъв съм на баило!!!
            145 1.6 TS16v

Comment

И аз само носачи съм сменял - но тези които махнах бяха оригиналните(явно при хубави пътища си издържат ама в БГ не) Като при смяната на носачите и аз махнах спортните пружини и сложих оригиналните
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

145 карана предимо из не добри пътища т.с. всяка седмица 200км през Петрохан нямам думи даже първите два три пъти минавах през Ботевград с 100км отгоре че ми се ревеше и паветата на Борис всеки ден минати 10к км не съм свалял тазовете още.
                А свалих ги кат смених гумите не трака и не лопа
                1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Аз смених един носач като я купих още иначе сега другата седмица ще я водя на контролен преглед да видим ква е ситуацията след една година каране....
                  98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Re: Алфа 145 и БГ-пътищата

Първоначално публикувано от enchoj
                    ...И си мисля, дали ако не карах нещо немско или японско нямаше да е по-добре - а си я харесвам колата.
                    Така, сега ще ти обесня как седят нещата с японските коли.Имам Toyota Corolla 1.3 12V 89 година.Лятото /юли месец/ и правих предницата:
                    2 шарнира-120 лв.
                    4 карета-200 лв.
                    4 амортесьора (задни и предни)-320 лв. /маслени/
                    ангренажен ремък-75 лева
                    обтяжна ролка-250 /ремъка и ролката са много турски/
                    2 предни фара-160 лв.
                    кормилна щанга-75 лв.
                    Всичките тея части нямат нищо общо с оригинални.Купувани са от арабелите по Симеон с луд пазарлък.

Така до тук добре, но колата е минала около 10 хил. км за времето от юли до днес и трябва да се сменя:
                    ляв шарнир-цена по горе
                    десен амортесьор-пак там
                    цялата задница без амортесьорите-цена не искам и да мисля
                    предно стъкло-140 лв. /Cobra-супер турско/
                    съединител /маховник, феродов диск, притескателен диск абе цял комплект/ -300-400 лв.

От написаното сам прецени дали ще ти е по-евтинко да караш японка.Това са цените само за частите без да смятам това което съм дал по майсторите.
                    Аз лично вече не мога да го понасям това с тези цени и за това ще си купя 145-ца, поне ще мога да я карам здрава и да си я правя.
                    Alfa Romeo 145 1.7 16V Boxer 95г.

Comment

Няма здрави коли,всички се чупят рано или късно.А и всичките ни сметки,за това кое е по-здраво и струва ли си,са доста криви,защото караме стари коли на по сумайти му години и всичко си е до късмет.
                      Ex '97 Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark
                      147 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от Stello
                        Няма здрави коли,всички се чупят рано или късно.А и всичките ни сметки,за това кое е по-здраво и струва ли си,са доста криви,защото караме стари коли на по сумайти му години и всичко си е до късмет.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio
                          Първоначално публикувано от Stello
                          Днеска един познат каза как на един легнал полицай, пасатт останал без предна гума и шофъора се тюхкал как бил много здрав и нищо не е сменял вече 4 години а сега изведнъж извадил шарнир

Comment

За 12К нищо не съм сменял по предницата, но всеки път като сменям гуми ми казват, че джантите ми са криви, така че това е показателно за здравината на окачването. Винаги атакувам спящите полицаи и много се ядосвам когато някой джип пред мен започне да ги изкачва бавно и полека. It's a shame !
                            146 1.6 TS 01.97

Comment

50 000 KM ,носа4и , кормилни накрайници

Comment

Working...
                              X